Startside
fredag 29. mai 2020
30000 ur dumpet i sjøen i Nord-Norge Skriv ut E-post
søndag 30. mars 2008
De to mennene krevde fire millioner kroner i forsikringspenger for nærmere 30.000 ødelagte klokker. Politiet mener de kjørte dem på havet med vilje.

Midtre Hålogaland Politidistrikt har tiltalt en Tromsøværing og en mann fra Sjøvegan for forsikringsbedrageri. Begge er i slutten av 30-årene. Tiltalen er på tre punkter, og går blant annet ut på at de to mennene skal ha ødelagt 29.300 forsikrede armbåndsur til en verdi av fire millioner kroner.

– Kjørte ut med vilje

– De to mennene skal ha kjøpt et parti med jubileumsklokker i 2005, som de skulle frakte fra Sør-Norge og opp til Sjøvegan. I Narvik kjørte de utenfor veien med bilen, og alle de nærmere 30.000 klokkene havnet i havet og ble ødelagte, sier Hanne Simonsen, politijurist i Midtre Hålogaland politidistrikt og aktor i saken.

Påtalemyndigheten mener det slettes ikke skjedde noe ulykke, men at mennene kjørte bilen i havet med vilje. Klokkene var forsikret for vel fire millioner kroner.

– Begge mennene er også tiltalt for momsbedrageri eller medvirkning til dette. De skal ha forsøkt å få ut et falskt momskrav for klokkene, sier Simonsen.

Seks års strafferamme

Hvis du som næringsdrivende betaler mer moms ut enn du får inn, har du nemlig krav på å få tilbakebetalt penger fra det offentlige. Den ene mannen skal ha solgt klokkene til den andre, noe påtalemyndigheten mener er en fiktiv overførsel, gjort bare for å få ut denne momsen.

– Vi mener de ikke hadde tenkt å selge klokkene videre i det hele tatt. Selskapet skal ikke hatt noen virkelig drift, men var kun opprettet for dette bedrageriformålet, sier Simonsen.

En av mennene er i tillegg tiltalt for å ha drevet et firma til tross for at han hadde konkurskarantene. Strafferammen for forsikringsbedrageri er fengsel i inntil 6 år. Det er satt av tre dager til rettssaken, som begynner i Ofoten tingrett den 15. april.

Krever sakkyndig

– Mennene erkjenner ikke straffskyld i saken, og fastholder at det som skjedde var ei ulykke, sier mennenes forsvarer, Jon Arne Østvik i Advokatfirmaet Malm.

Han sier at mennene har krevd at tingretten oppnevner en sakkyndig for å gjennomgå bevisene i saken.

– På den måten håper de å kunne dokumentere sin uskyld, og få endret de tidligere trekte konklusjonene, sier Østvik.

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. - 47 60 99 25

 


Publisert: 29.03.2008 - 12:36 Oppdatert: 29.03.2008 - 13:30

 
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.