Startside arrow Artikler arrow skatt på ur
fredag 29. mai 2020
skatt på ur Skriv ut E-post
tirsdag 18. mars 2008
Han innførte skatt på ur
i England

Skatt på alle klokker og ur i England.
I året 1797 innførte William Pitt den yngre en skatt på alle klokker og ur. Det ble da vanlig å sette opp klokker på offentlige steder fordi mange valgte ikke å kjøpe egne lommeur, som også var meget dyre. Hvor lenge denne skatten virket, vites ikke, men vi får nå håpe at den norske regjering ikke finner på det samme i dag i sin iver etter å skattelegge alt i samfunnet.
Men hvem var nå denne Pitt?
William Pitt den yngre, (født 28. mai1759, død 23. januar1806) var en britisk politiker som var Storbritannias statsminister fra 1783 til 1801 og igjen fra 1804 til sin død. Han kalles "den yngre" for å skille ham fra sin far, William Pitt den eldre, som også var statsminister.
Pitt den yngres tid som statsminister fant sted under Georg IIIs regjeringstid og ble dominert av den franske revolusjon og Napoleonskrigene. Pitt blir ofte omtalt som tory, mens hans fremste motstander, Charles James Fox, omtales som whig. Pitt foretrakk imidlertid selv betegnelsen «uavhengig whig»,
King's Head Inn er en av de eldste pubene med tilknyttet skysstasjon i det sørlige England. Den ligger ved Market Square i Aylesbury, administrasjonsbyen i Buckinghamshire.
På veggen kan man se en Tavern clock, også kjent som en Act of Parliament clock som har sin historie fra denne William Pitt og hans klokkeskatt.
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.