Startside arrow Nyheter arrow Forbukerinformasjon om vedlikehold av ur
onsdag 27. januar 2021
Forbukerinformasjon om vedlikehold av ur Skriv ut E-post
søndag 09. mars 2008
HUSK at ditt mekaniske ur trenger ettersyn FØR det dør hen!

Ta uret med til en fagurmaker som vet hva han/hun snakker om og som kan sitt fag,
min. hvert 5. år !
Alle medlemmer i FUN har sin urmakerutdanning med svennebrev.


Ettersyn av et mekanisk urverk.
Et mekanisk ur, stort eller lite, må ha samme ettersyn som en bil. Urverket er som bilens gearkasse som blir sjekket for olje hver gang bilen er til den årlige service. Forskjellen er at urverket har så lite olje at oljen ikke sees og blir mere og mere borte for hvert år som går, samt at urverket går døgnet rundt i motsettning til bilen.
Hvis du vil ta vare på et fint mekanisk ur, MÅ uret vedlikeholdes reglemessig hvert 4-5 år !
Det er ikke det samme hva slags olje som brukes til å smøre et ur. Oljen som brukes er meget kostbar og er laget til forskjellige smøresteder i urverket. Noen er meget tynntflytende og andre er mere likt fett.

Vedlikehold er derfor helt avgjørende om ditt fine ur, som godt kan være meget kostbart nytt, vil vare i mange år. Alle mekaniske ur er laget av mange bevegelige deler. Noen urverk har opp til flere hundre deler. Disse deler, som kan være så små at du ikke ser dem uten lupe, må være rene og med ren olje uten forurenset skitt og rusk.
La fagurmakeren se på uret og vedlikeholde det etter de normer som faglig gjelder.
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.