Startside arrow Artikler arrow Amerikansk lommeur fra Gruen laget i Tyskland
lørdag 11. juli 2020
Amerikansk lommeur fra Gruen laget i Tyskland Skriv ut E-post
mandag 18. februar 2008
Et urverk er ikke alltid det det utgir seg å være!
Den amerikanske urfabrikken Gruen fikk laget supre urverk i Tyskland. Dette uret er laget i Glasshuette av Assman. Det eneste vi ser her på biildet som viser til Galsshuette-produksjon, er festeskruen for sperrhjulet. Den sitter på selve sperrhjulet og går inn i en slisse i firkanten på fjæraksen. Dette er typisk for Glasshuette og alle urmakere som ser en slik festeskrue for sperrhjulet, må være obs!
Dette er meget fine urverk i meget høy kvalitet og som vi lett kan bedømme som et amerikansk urverk hvis vi ikke er oppmerksomme nok.
Uret er laget rundt 1900.
Det å bedømme et ur er ofte et tidkrevende arbeide. En kyndig fagurmaker må ofte demontere deler i urverket og se på detaljer før sikkert opphav og alder kan fastsettes. Kassen og urverket må bedømmes hver for seg og er ofte laget av to forskjellige produsenter og ofte fra forskjellige land..
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.