Startside arrow Nyheter arrow Statsråd Solhjells svar i spørretimen på Stortinget om urmakerfaget
torsdag 04. juni 2020
Statsråd Solhjells svar i spørretimen på Stortinget om urmakerfaget Skriv ut E-post
mandag 11. februar 2008
Repr. Dørum tok urmakerfagets utdanning og fremtid opp i spørretimen i Stortinget før jul.Han stilte bl.a. statsråden følgende spørsmål:
Statsråden bør ta med seg i bagasjen fra denne sal spørsmålet om vi kan få en landslinje, ikke fordi jeg tror det vil få stor smitte efekt, men fordi vi har noen håndtverkfag som er veldig sårbare. Urmakerfaget er ett av disse.

Statsråd Solhjells svar lød bl.a. slik:
Det er viktig å sikre kompetansen i urmakerfaget. LIKEVEL ER DET IKKE ØNSKELIG Å UTDANNE UNGDOM TIL YRKER DEI IKJE KAN LEVE AV....

Statsråd Solhjell svarte bl.a videre .: Det er derfor og svært gledelig at vi no- med atterhald om finansiering kjem på plass- får eit tilbod på ein videregåande skule. Eg har godt håp om at dette skal bidra sterkt til at vi kan halde på den viktige kompetansen som er i urmakerfaget.

Dørum: Statsråden og jeg deler oppfattningen om at det er noen sårbare fag som det er klokt å ta vare på- kanskje ikke ut fra så stor etterspørsel i markedet, men for å værne om kulturarv og den allmendanningstradisjon som jeg er sikker på at vi begge deler, og som vi skal forsvare osv.......

Solhjell: Jeg deler til fulle representanten Dørums engasjement i særlig disse spørsmålene, og jeg er glad for at det nå ser ut til at vi kan få på plass en løsning for urmakerfaget...osv.

FUN mener at statsråden i sitt svar gir uttrykk for viktigheten av at urmakerfaget får en kompetansehevning til internasjonalt nivå, det vil bidra til en bedre inntjeningen i faget.
 
Men det at urmakerfaget nå har blitt luftet i Stortingets spørretime, er positivt selv om vinklingen på spørsmålene var rettet mot en fagurmakerutdanning FUN mener ikke er god nok.
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.