Startside
onsdag 22. september 2021
Årsrapport fra Swatch Group. Frykt for økt E-handel Skriv ut E-post
tirsdag 05. februar 2019
Swatch group økte salget med 6 % i 2018, men detaljhandelen kjøpte mindre klokker i høst. Det er frykt for ytteligere øking av E-watch /Apple watch etc.

Swatch Group omsatte for 8,5 milliarder CHF i 2018, noe som er en økning på 6,1 %.

Men det er bekymring i Sveits. England og Sveits solgte bra, mens andre land i Europa gikk generellt tilbake.
E-handelen økte sterkt i 2018, noe som merkes på ursalget. Årets tre siste mnd. gikk tilbake med desember som spesielt dårlig.

Swatch Group aksjer falt med 6 % og har mistet verdien 43 % fra juni mnd. i fjor.

Det er frykt for økt konkurranse med salg direkte til forbruker og videre økt E-handel.

Investeringsbanken RBC Europe, sier videre at lavpris og middelprismerkene i Swatch Group, som utgjør 25% av Swatch Group's intekter, Ble hardest rammet p.g.a. forsiktig innkjøp og frykt for E-handelen. Dette ser ut til å fortsette i år også.
Omega, Longines og Tissot hadde en tøff avsluttning på 2018.
Tissot kommer til å presentere sin nyeste verson av T-Touch med eget operativsystem i løpet av 2019.

Gå inn på Watch Pro her: trykk her

Det er store endringer i urbransjen der fabrikker nå selv vil ta hånd om ettermarkedet. De ur som kan repareres skal i større og større grad sendes tilbake til fabrikkens servicesenter. Fagurmakere mister nå mulighet til den normale servise de i generasjoner har gjort på urene og ETA har ikke lykkes med sine nye Kvarts.urverk som nå ikke er økonomisk reparerbare og som har økende reklamasjon.

Taper Sveits kvarts-markedet?

Urmakere over hele verden raser over økende reklamasjoner på de nye ETA kvartsverk, mens de mere billige østen-verk fungere langt bedre. Produksjonskostnader for de kvarts-verk som i dag utgjør volumet i det rimlige klokkesalget, er nå så lav at det er omtrent ute av fagurmakerens reparasjonsbehov. Det er i denne prisgruppen urmakere over hele verden hadde sitt levebrød. De kan ikke leve av å bytte batterier!

Dette sett i sammenheng med den politikk Swatch Group har hatt de siste år med utestenging av urmakere og delenekt, gjør det mere og mere vanskelig for fagurmakerens Fourniturister (deleleverandører som heller ikke får urverk og deler).

Når vi her bl.a. leser at dette markedet taper i kampen med de elektroniske Apple Watch og E-Watch er det med stor forundring at ikke S.G. forstår nytteverdien av å samarbeide med de som er fagutdannede urmakere over hele verden. Vi trenger breddekunnskap og fagkunnskap til å reparere våre kulturskatter, de ur som har blitt solgt av fabrikkene gjennom de siste 100 år og gi service for alle våre urkunder i fremtiden også. Vintage markedet går nå rett til himmelen! Lommeursmarkedet trenger gode fagurmakere, det er her det virkelig fine uret finnes! Uret som ikke fabrikkene reparerer.

Det ble i fjor solgt flere E-watch i verden enn hele den Sveitsiske urproduksjonen i volum!

Dette alene burde nå få Sveits til å forstå at urmakerfaget er langt mere enn fabrikkenes egne sentrale verksteder. Vi har et flott fag å ta vare på!


 
Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.