Startside
onsdag 22. september 2021
6 norske urmakerelever ferdige som urmakere i Sverige i 2018 Skriv ut E-post
søndag 30. september 2018
IHU Urmakarskolan i Motala i Sverige har i år uteksaminert 6 nye norske urmakere
FUN gratulerer!

Fun har fått et hyggelig brev fra elevene som forteller om sin utdanning.

Hele 3-klasse avbildet med de norske elever


6 nye norske urmakere

I august 2015 startet en ny klasse på IHU Urmakarskolan hvorav 6 studerende kom fra Norge. Med ulike bakgrunner sto vi seks nordmnenne nå på trappene på vei inn til en ny og spennende karriere – vi skulle sammen med 6 svensker ta oss gjennom 3 år med intense studier for så ta geselleksamen og få tittelen urmaker.

Første året lå fokuset på større ur og vi bygde hvert vårt egne bordsur i unike design og utførelser. Vi lagde verktøy og lærte grunnleggende dreiing både i større og mindre dreiebenker. Vi hadde også materiallære og tegning på timeplanen. Siste delen av årskurs 1 begynte vi å skru på lommeur og ETA 6497.

I årskurs 2 begynte vi for alvor å skru på armbåndsur og vi gjennomførte også dreiing av opptrekksaksel samt løpverksprøver til WOSTEP sertifisering som skolen tilbyr. Vi lærte om ulike kalibere, komplikasjoner og teknikker.

Siste og 3. året begynte hardtrening til eksamen – vi gjorde også innregning av råspiral, samt dreiing av balansevelle og gjorde ekte kundereparasjoner for inntekt til vår klassekasse. Etter endt gesellprøve og WOSTEP prøve reiste hele klassen til Litauen for klassekassen på en velfortjent ferie.

Norsk jente ble årets beste elev!

GRATULERER!!!

 


Ekstra stolthet og ros går til Vilde Odden Berg som ble beste Gesell i år som ble belønnet med klokke og diplom på skoleavslutning

Vi ble alle godkjente urmakere og vi har begynt våre karrierer som urmakere i inn og utland.

Vi vil også begynne sjansen til å takke alle som har tatt varmt imot oss som praksisplasser de ulike periodene disse 3 årene.

De seks nye norske urmakerne heter:

Ole Magnus Løken

Simon Norderval Grav

Torstein Jensen

Vilde Odden Berg

Magnus Marcussen

Maria Eleanor Olsen


 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.