Startside
onsdag 22. september 2021
lommeuret, en skjult perle! Skriv ut E-post
tirsdag 03. juli 2018
Lommeuret, en skjult perle!

Som urmaker gjennom 50 år, har jeg lært meg at jeg aldri blir ferdig utlært.
En av de beste muligheter en urmaker har til å lære faget, er å videreutdanne seg i reparasjon av lommeur og lommeurets historie. Det er lommeuret som banet vei for det moderne armbåndsuret, og det er lommeuret som ble den eksprementelle utfordringen for den sveitsiske, amerikanske, engelske og tyske urindustri. Her gikk vi fra håndarbeid til maskinarbeide med ærefrylt og stolthet!

Lommeuret er som skjønheten og udyret!
Hele tiden finner du nye flotte løsninger og kvaliteter som ofte overgår dagens meget kostbare armbåndsur. Men samtidig setter en reparasjon deg virkelig på prøve. Resultatet blir langt mere synbart enn i et lite armbåndsur.
 
Det er bruktbutikken som prissetter lommeuret i Norge!
Dette er jo riv ruskende galt! Her skiller ikke bruktmarkedet på kvaliteter, teknisk tilstand, defekter og slitasjer, men kun vurderer uret ut i fra hva de selv synes det er verdt!
Her har urmakerfaget en jobb å gjøre!
Det er du som fagurmaker som skal fortelle din kunde om urets kvalitet og historie. Flere fabrikker laget urverk i flere kvaliteter som ble solgt til forskjellige priser. Det var meget stor variasjon mellom det rimeligste standard urverk og topp kvalitet. Dette gjenspeiler seg ikke i det norsker bruktmarked og her er noe riv ruskende galt.
Lommeursverk i verdentoppen, men koster nesten ikke noe!
Vi finner lommeur der kvalitet, bearbeidelse og tekniske løsninger er over, ja langt over dagens moderne meget kostbare ur. Et 1oo års gammelt amerikansk Howard 23 steners Railway godkjent lommeursverk ligger på verdenstoppen i kvalitet !
 
 
Det er du som fagurmaker som skal kose deg med det flotte lommeuret, men vi må ha en etterutdanning i Norge på lommeur.


Vår fagutdanning må IKKE reduseres til en ren butikk-urmaker-utdanning.

Hilsen Erik Ødegaard i Sarpsborg som ønsker en urmaker velkommen til å ta over verkstedet!
opplæring medfølger hvis du ønsker.

telefon 907 24 802
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.