Startside
lørdag 31. juli 2021
Det nytter å klage. FUN har fått medhold. 3.3.2018 Skriv ut E-post
lørdag 03. mars 2018
Stønad fra lånekassen til elever i utlandet.

I mange mnd. har FUN v/ urmaker Jon Lindstrøm tatt opp den urettferdige praksis lånekassen har hatt vedr. tildeling av studielån og stipend til elever går på urmakerskoler i utlandet.
Det har vært en skjev praktisering mellom akademiske fag og håndverksfag der urmakere som tar sin utdanning utenfor Norden ikke har fått støtte.
Begrunnelsen har vært at vi har en tilsvarende utdanning i Norge!

Dette har FUN protestert på og vi får nå gjennomslag for vårt syn!

Forrige uke fikk Patrik som nå er elev på den internationale urmakerskolen Wostep i Manchester i England, den gledelige beskjed fra statens lånekasse at han får fullt studielån og borteboerstipendium. Dette begrunnes med at urmakerfaget er et verneverdig fag i Norge.

Flott! Dette er en helomvending og får betydning for norske elever som tar sin utdanning utenfor Norden. Danmark og Sverige er godkjente for slik støtte fra før.

Paterik er 2. norske elev i England på Wostepskolen i Manchester og det går meget bra med han der borte. Han har fått topp karakterer hitill og FUN ønsker Parik lykke til videre med sin utdanning.

 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.