Startside
fredag 22. januar 2021
Er det Timex som kommer først med ny teknologi i uret? Skriv ut E-post
tirsdag 27. juni 2017
Ny teknologi i utvikling av fremtidens ur?

Nanoteknologien kommer snikende inn i urindustrien og kan slå ut eksisterende teknologi?

Ja, netopp Timex i samarbeide med det franske teknologiselskapet SILMach arbeider nå med den første MEMS teknologien som knytter nanoteknologien inn i uret.

Timex og SilMach har som mål å erstatte den nåverende magnetbasserte steppmotor i et kvatsur og erstatte den med helt ny teknologi.

http://www.ablogtowatch.com/timex-silmach-watch-movements-mems-technology/


Om SilMach
Pioneer i sektoren av silisiumbaserte hybrid mikromekanikk, SilMach designer, produserer og integrerer nedbrytende MEMS løsninger for motoriseringen av mobilsystemer og kraftløse følere helse kontroll av konstruksjoner. Selskapet er basert i Besançon, Frankrike .

http://www.ablogtowatch.com/timex-silmach-watch-movements-mems-technology/

Om TIMEX Gruppe
TIMEX Group designer, produserer og markedsfører innovative ur verden over. Timex ble grunnlagt i 1858 i USA og er privateid med vår norske Fred Olsen i føresetet. Timex har merker som Timex, Nautica, Guess, Versace og Ferragamo. De har mere enn 4000 ansatte og er en av de største urprodusenter i verden.

Fun har flere ganger skrevet om ny teknologi og nye metoder for å fremstille kompliserte urdeler.
Denne utvikling stopper ikke her og nå kommer helt ny teknologi der nanoteknologien kommer inn i uret. Hvordan dette vil utvikle seg, aner vi ikke i dag, men vi ser en fremtid der det tradisjonelle uret blir erstattet med helt ny teknologi som nå er i ferd med å bli en realitet i dette samarbeidet. De regner de første ur ute på markedet rundt 2019.

Forsvinner snart batteriet?
Ser vi nå slutten på det tradisjonelle kvartsuret der det utbyttbare batteriet er energikilden? Blir de bevegelige deler i et mekanisk urverk erstattet med nanoteknologi der micromekanikken når uante høyder og med en nøyaktighet som vi ikke kan tenke oss i dag?

Fremtiden er kun 3-4-år unna?
Urmakeren må nok regne med helt annen hverdag i fremtiden og må nå være våken for fremtidens nye teknologi. Fremtiden ser ut til å kun være et par – tre år inn i fremtiden.

Er vi forberedt på dette?
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.