Startside arrow Nyheter arrow Påskehilsen fra Svensk Urmakerskole, dreie opptreksakse. 10.4.2017
onsdag 27. januar 2021
Påskehilsen fra Svensk Urmakerskole, dreie opptreksakse. 10.4.2017 Skriv ut E-post
tirsdag 11. april 2017
Håndverk i føresete!

FUN har fått en påskehilsen fra IHU, Urmakaskolan i Sverige.Maria Elinor Olsen skriver til FUN:
Det finnes så uttrolig mye glede og mestringsfølelse hos oss normenn på IHU Urmakarskolen i Sverige gjennom den flotte utdanningen vi gjennomgår her!

Jeg sammen med mine medstudenter ønsker dere alle en fin påske!

Her skal det bli en flott opptreksakse!

Dreiing av opptrekksvelle på IHU Urmakarskolan

For kort tid siden gikk vi seks norske elevene i andre klasse på IHU Urmakarskolan gjennom 5 uker med dreiing på håndsveivde Horia dreiebenker, målet for kurset var å klart: WOSTEP sin prøve i opptrekksvelle. Prøven innebærer å dreie en fullt funksjonell opptrekksaksel i løpet av 8 arbeidstimer. Vella skal etter kontroll på skolen sendes til Sveits for godkjenning.

På prøvedagen var det mye nervøsitet og vi var spente på målene vi skulle få på de ulike delene av vella - dimensjonene kommer på hemmelig liste fra Sveits like før prøven for å gjøre det umulig å jukse.

Jeg, Maria Eleanor Olsen, startet prøvedagen med å bøye emnet mellom konene pga litt nerver. Med pågangsmot dreide jeg nytt, med samme resultat av bøyd emne. Men jeg beit tenna sammen og trakk pusten - Dette skulle vi alle klare inkludert meg. Så 14.15 på prøvedagen begynte jeg på nytt for andre gang.
Div emner og prøver frem til et godt resultat.

Vi hadde frist til 17.00 for å levere. Ved å bruke all kunnskap lært gjennom de 5 ukene klarte jeg det og leverte 16.30 en komplett velle!

Noen uker senere kom svaret fra Sveits - Alle hadde bestått og nervene vi alle hadde ble glemt og stoltheten om at vi kan dreie en fullt funksjonell opptrekksaksel fra et råstykke kom!
Nå begynner det å ligne noe!

Det finnes så utrolig mye glede og mestringsfølelse hos oss nordmenn på IHU Urmakarskolan gjennom den flotte utdanningen vi gjennomgår her.

Jeg sammen med mine medstudenter vil samtidig ønske dere alle en fin påske!

Mvh Maria Eleanor Olsen

 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.