Startside arrow Nyheter arrow ny urmakerskole i Fredrikstad er godkjent.
torsdag 04. juni 2020
ny urmakerskole i Fredrikstad er godkjent. Skriv ut E-post
søndag 19. februar 2017
Informasjon fra NUF

Hei Alle Sammen

Da er vi informert om at Plus-Skolen i Fredrikstad har fått godkjenning for oppstart av Vg2 Ur- og Instrumentmakerlinje.

Det vil ikke bli oppstart av denne linjen i år da de som måtte søke seg dit, og eventuelt er voksne uten rett, så er det satt en frist til 1. april d.å for å la seg realkompetansevurdere. Det blir for knapp tid.

Kommende skoleår på ur vil bli på Kongsberg Vgs. Nå blir det tid til en kontrollert overgang og samkjøring med skole og bransje.

Det er også sendt søknad på Vg3, men her må vi være tålmodig å vente et år til før svar foreligger.

Det er god og ryddig kontakt mellom fylkene Buskerud og Østfold.

Vennlig hilsen

Reidunn Arnevik Westgård

NORGES URMAKERFORBUND

Post- og besøksadresse: Torggata 10, 0181 Oslo

Tlf +47 22 17 18 50

Mobil: +47 92 40 79 16

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.


 Hei Alle Sammen

 

Dere ga alle økonomisk støtte til Plus-Skolen slik at søknaden på Vg2 Ur- og Instrumentmaker ble utarbeidet og sendt. Nå har Plus-Skolen fått godkjenning for linjen J. Mange av dere er orientert om dette, men noen av dere er ikke medlemmer eller har andre roller bransjen.

Det ble en større kostnad på Norges Urmakerforbund enn vi fastslo i styret, men alt er betalt og søknaden godkjent.

Oppstart skjer skoleåret 2018 – 2019. Da har Plus Skolen tid til å bygge om og lage gode lokaler. Bransjen får tid til å oppgradere undervisningsmateriell, både papir og nettbasert, etc etc.

 

Plus Skolen v/rektor Bjørn Tønnesen har også søkt om få tildelt Vg3 i skole for ur. Vi har også god tro på å få innvilget Vg3 i skole på Plus. Da er det mulighet for fullføre urmakerutdannelsen både i skole og som før, skole og læreplass.

Svar på Vg3-søknaden får vi om ett år.

 

Kommende skoleår 2017-2018 blir det siste på Kongsberg Vgs. Det er grei kontakt mellom Buskerud fylkeskommune og Plus-Skolen så dette skulle ikke skape noen problemer.

 

Vi gleder oss over at første runde er «i boks» på Plus, og så håper vi å ha full urmakerklasse i skoleåret 2018-2019.

 

På vegne av NUFs styre og undertegnede håper vi også dere gleder dere over positivt svar på søknaden. NUF mener det er viktig å beholde god urmakerutdannelse i Norge.

 

Ha fortsatt en fin dag.

 

 

 

Vennlig hilsen

Reidunn Arnevik Westgård

 

NORGES URMAKERFORBUND

Post- og besøksadresse: Torggata 10, 0181 Oslo

Tlf +47 22 17 18 50

Mobil: +47 92 40 79 16

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.

 

 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.