Startside
fredag 22. januar 2021
Christoph Claret, der mirakler blir født 4.2.2017 Skriv ut E-post
lørdag 04. februar 2017
Der mirakler blir født
Christoph Claret


Ovenfor klokkebyen Le Locle i Sveits, byen helt på grensen til Frankrike og byen som huser Tissot, Zenith og det fantastiske urmuseet: Le château des Monts: trykk her

Der oppe i fjellsiden ligger en klokkeprodusent utenom det vanlige.
.
Christoph Claret: Trykk her

link til fabrikkens hjemmeside: trykk her

Gå inn på linken til Christoph Claret og få et lite inntrykk i denne moderne produksjonsverden som frembringer noe av det mest spektakulære som har blitt laget i Sveits.
Jeg hadde gleden av å bli invitert dit for 4 år siden og fikk en uforglemmelig reise inn i en ukjent verden. På veien opp forbi den gamle og erverdige Zenith fabrikken på en svingete smal vei som omtrent ender i Frankrike, ligger dette tekniske senter der jeg kom inn i en slottslignende gammel resepsjon. Jeg ble tatt med rundt i en supermoderne verden der presisjon og kompleksitet preget hele produksjonsleddet for å så komme inn til fire urmakere deriblandt min venn David, der de satt og monterte hvert sitt ur. David hadde holdt på i tre mnd. nå med uret og var slett ikke ferdig, mens finnen ved siden av David, satt og rettet på noe fra Omega, så det ut som. De to andre holdt på å montere andre typer ur. Alle deler ble tilpasset, polerte og testet der og da.
En vanlig chronograf eller et repeterur, ble liksom ikke det samme etter den dagen.

Filmen som jeg har linket til er laget for 3D, men som kan slåes av til vanlig 2D visning, (se det lile tannhjulet) Den er nå uten lyd, men jeg synes det er flott å bare nyte turen gjennom fabrikken.
Det er artig å møte min venn David fra Holland igjen i filen som jeg var sammen med på Girard Perrigaux. Han fikk livets sjanse til å bli urmaker hos Claret og han sitter nå der nede og monterer disse spektakulære og kompliserte urverk.
For dere som nå skal til Baselmessa, besøk Cristoph Claret som normalt har en stand i parken utenfor selve messen.

hilsen Erik
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.