Startside arrow Nyheter arrow Walter Lange fra Glashutte, er død. 17.1.2017
lørdag 04. juli 2020
Walter Lange fra Glashutte, er død. 17.1.2017 Skriv ut E-post
tirsdag 17. januar 2017
 En av urmakerfagets grand old. man er død.

Walter Lange, honorær styreformann i Lange & Söhne GmbH, er død, melder nettstedet Hodinkee. 

Walter Lange var oldebarn av Ferdinand Adolph Lange, grunnleggeren av det opprinnelige Lange & Söhne i Glashütte i delstaten Sachsen i Tyskland.

 En av tysk urindustris grand old men, Walter Lange, er død.

Lange & Söhne ble etablert i 1845, og var i familiens eie til slutten av 2. verdenskrig. Walter Lange hadde urmakerutdannelse fra skolene i Karlstein og Glashütte. Han opplevde det skrekkelige å se familiebedriften bli bombet til ruiner av de allierte på slutten av krigen. Under den russiske okkupasjonen og senere DDR-tiden eksisterte firmaet ikke. Walter Lange ble utskrevet til pliktarbeid i uranutvinning, men unndro seg dette ved å flykte til Vest-Tyskland.

I Pfortzheim forsøkte Walter Lange seg uten hell sammen med broren Ferdinand på urproduksjone under navnet "Original Lange Uhr". 

Selv om urproduksjonen i Pfortzheim ikke ble noen stor suksess, ble kontaktene han hadde etablert, særlig med IWC, nyttige da firmaet A Lange & Söhne ble etablert i 1990. Det var IWC og Jaeger LeCoultre som bidro både finansielt og med faglig kompetanse i den første kritiske oppstartfasen.

(Foto: www.hodinkee.com)

---

Med vennlig hilsen / Kind regards / Mit freundlichen Grüssen

 
Kjell Jørgensen
TIFFkonsult
m: +47 93 05 57 58
e:   Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.

 

Honorary member of Professional Watchmakers of Norway / Fagurmakerne Norge

 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.