Startside
lørdag 31. juli 2021
Mange norske elever på svensk urmakerskole. Brev fra elevene til FUN Skriv ut E-post
torsdag 24. november 2016


Norske elever på den Svenske urmakerskolen IHU i Motala, Ønsker alle medlemmer i FUN og hele urmaker-Norge en Riktig God Jul og Et Godt Nytt År!

 

 

Etter oppdrag fra Erik Ødegaard har jeg laget en liten presentasjon om oss nordmenn her i Sverige.


Som en del vet er det flere nordmenn som hvert år søker seg til IHU i ønske om å få bli en urmaker i verdensklasse. IHU er nemlig en søsterskole til det WOSTEP har i Sveits og rundt om i verden.

9 Norske elever går nå i Svensk Urmakerskole.

Tilsammen er det 4800 timer med opplæring på skolen gjennom 3 år.

Vi er tilsammen ni nordmenn på Instituttet for Høyere Urmakerutdanning i Norden. Vi har alle ulik bakgrunn og alder, men vårt felles mål er å bli de beste urmakerene vi kan bli! Her på IHU går vi gjennom WOSTEP sitt 3000 timer program samt 1 år med store ur og grunnleggende ferdigheter, tilsammen 4800 timer. Blant annet skal vi dreie opptrekksaksel, balanseaksel, regne inn spiral, lage vårt helt egne bordsur samt lære oss prinsippene for urmakerfaget og være i praksis i inn- og utland.

Nå i denne perioden jobber første klasse med sine bordsur, de skisserer, måler inngrep og dreier de ulike delene de behøver for å ferdigstille sitt ur i unikt design. I første klasse går det en nordmann.


Ole Magnus Løkken


 


Vilde Kildal Haneseth
Vilde Odden BergSimon Norderval GravTorstein Jensen

I andre klasse har vi akkurat gjort ferdig vår andre WOSTEP-prøve, som inneholdt full service av ETA 6498, inkludert justering av høydelufter, rette hjul og stille inn haken samt lakke den da innstillingene var perfekte. Vi er seks nordmenn i andre klasse.

Hilsen fra normennene på IHU Urmakarskolan

 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.