Startside
lørdag 31. juli 2021
Swatch Group's delenekt til retten? 15.9.2016 Skriv ut E-post
torsdag 15. september 2016
Den engelske deleleverandøren Cousins Material House, har reagert meget sterkt på at Swatch Group har stoppet levering av deler til seg og derav til urmakere som ikke er kontraktfestet til Swatch Group.

FUN har også fått mange sinte reaksjoner på delenekt og det virker uforståelig på urmakere som i mange år har solgt disse produkter for så å bli nektet deler hvis de ikke skriver under de juridiske kontraktkrav.
Våre delegrossister får ikke ETA-deler eller deler fra merkevarer fra Swatch Group og dette begynner nå å få konsekvenser for fagurmakerne rundt om i verden.

Les her i Watch Pro om Cousins kamp mot Swatch Group.


Når en av verdens mest annerkjente urmaker i Sveits, ikke fikk en pakning til Rado, reagerte han med sinne! Det er ikke urmakerens rensemaskin og verktøy som forteller om hans/hennes dyktighet, det er mennesket som skal utføre reparasjonen som betyr mest her. Vi bør ta vare på de få fagurmakere som nå er igjen og ikke skyve mange ut i en mørk og vanskelig hverdag.
Kunden blir den tapende part.
Det er eierne av alle disse merkeur som nå lider og som ikke lenger kan henvende seg til sin lokale urmaker som de har kjøpt uret hos og vært kunde i alle år. De må lete etter urmakere som er avtalebunnet til Swatch Group, kanskje mange mil unna eller sende uret i fra seg.

Det er langt enklere å få en skjerm til en BMW bil, enn en baklokkpakning til en Omega eller Longines!

Konsekvensen er uoriginale deler og mulig dårligere resultat.

FUN mener det burde være slik at alle med godkjent fagutdanning og svennebrev skal få de nødvendige deler de trenger. Dette er i tråd med de krav andre land også har kommet med.
Urmakere trenger gode deleleverandører som også leverer det verktøy vi trenger. De står nå i fare for å bli borte.

Det er klart at Cousins kamp mot urgiganten Swatch Group nå blir lagt merke til over hele verden, og vi håper dette frembringer noe positivt nytt!
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.