Startside
lørdag 31. juli 2021
Beguet nr. 160, det mest berømte uret i verden? Skriv ut E-post
tirsdag 02. august 2016
Abraham-Louis Breguet

Marie Antoinette, den mest berømte kvinne i urmakerfagets historie, selv om hun aldri holdt en skrutrekker i hånden. Hun som skal ha sagt at "la dem spise kaker". Kong Ludvig 16. kone og verdens første kvinnelige klokkesamler.
Les den fortreffelige historien om ur nr. 160 til Abraham -Louis Breguet og hva den svenske soldaten Axel von Fersen den yngre (1755-1810) hadde med dette å gjøre.

Elisabeth Doerr har skrevet en artikkel om den franske dronning og uret til Breguet, som ble bestillt av den svenske soldaten i 1783.

Les om Nicolas Hayek (1928-2010), grunnleggeren av Swatch Group som fikk laget en kopi av dette uret med nr. 1160.
Uret er ikke til salgs!

Les mere om dette her.

Her er link til film om dette uret nr. 160
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.