Startside
lørdag 31. juli 2021
SwatchGroup har redusert sin fortjeneste 54% i år! Skriv ut E-post
fredag 22. juli 2016
Urindustrien inne i en vanskelig periode?

SwatchGroup, verdens største urprodusent, reduserte sitt driftresultat med 54% første 6 mnd. i år!
Selskapet hadde en omsettningssvikt på 11,4% i samme periode.

Trykk her og gå inn og les om dette på WatchPro 21.7.2016

T rykk her også

H
alvårsresultat fra Swatch Group offentligjort i dag, trykk her


Swatch Groups ledelse sier at de forventer at markedet vil stabilisere seg 2.halvår i år.

Flere urprodusenter og underleverandører merker nå nedgangen i ursalget, noe som medfører permisjoner og opsigelser. Nedgangen var merkbar i 2015 og har fortsatt i hele første halvår av 2016.

Har Sveits nok en gang feilberegnet markedet?
De bommet stort da kvartsuret kom og ingen av de sveitsiske produsenter trodde batteriuret ville ta store deler av markedet, og det kan se ut som om de har bommet nå også. Mellomprissegmentet, slik som Longines og Tissot, kan bli sterkt berørt av det nye datauret, skrives det i Sveitsiske klokketidsskrift.

Flere årsaker.
Årsaken er sans. flere, men det ser ut til at det elektroniske datauret fra Aple og mange flere som nå har kommet med sine avanserte data-ur har fått langt større fotfeste i markedet enn de sveitsiske fabrikker regnet med. Med armbåndsuret kan vi nå styre våre TV skjermer og vår datahverdag som ingen for noen få år siden ante ville være mulig. I tillegg til denne utvikling, har vi en kolaps i det Kinesiske og Russiske importmarked av dyre ur som fremdeles slår sterkt ut på den sveitsiske uromsettningen sammen med den meget sterke Sveitsiske valutta.

Viktig å ta vare på fagkompetansen
Det er derfor nå meget viktig at det blir tatt vare på de fagurmakere som er utdannet og som kan sitt fag. Tendensen til at fabrikkene selv nå skal styre service og ettermarkedet, er meget sterk og vi ser nødvendigheten av samarbeid i urbransjen øke kraftig. En presset sveitsisk urproduksjon som igjen medfører en slektering av service og ettermarkedet som skviser ut den selvstendige urmaker, er helt feil vei å gå.

Fagurmakerne FUN jobber aktivt for å stanse denne utvikling og setter fingeren på viktigheten av breddekunnskap og mangfold i urmakerfaget også i fremtiden.
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.