Startside
onsdag 22. september 2021
Skriv ut E-post

Noen trodde for 30 år siden at elektroniske ur og klokker ville overta for de mekaniske og gjøre fagurmakeren arbeidsledig. Det ble tvert om. Mennesker som verdsetter tradisjon, design, håndverkskvalitet og skjønnhet velger mekaniske ur. Mennesker som arver gamle ur og klokker vil ha dem pusset opp, satt i stand og gjøre de gamle tidmålere til verdifull tradisjon. I kirketårn og offentlig bygg er det kulturhistorie som må ivaretas.

Det er bare en hake ved dette. Det er snart ikke kvalifiserte fagfolk i Norge til å ivareta denne viktige kulturhistoriske oppgaven. Derfor ble Fagurmakerne Norge (FUN) stiftet våren 2006. Organisasjonen vil arbeide for kvalifiserte fagurmakere. Utdanningen av nye urmakere er utilstrekkelig, det vil FUN gjøre noe med. Etterutdanning av urmakere er en annen viktig oppgave. Utveksle erfaringer og overføre kunnskaper til nye generasjoner, er også en viktige oppgaver.

Velkommen til våre sider. Her finner du mer om oss. Ta kontakt hvis du har spørsmål. Medlemmene kan med sitt brukernavn og passord gå inn på de interne sidene.


 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.