Startside arrow Nyheter arrow Til Sarpsborg for å lære om ur
tirsdag 02. juni 2020
Til Sarpsborg for å lære om ur Skriv ut E-post
tirsdag 03. mai 2016

PÅ KURS: Her er deltagerne fra helgens kurs. Fra venstre:
Kursleder og urmakermester Erik Ødegaard, Marius Rindal fra Trondheim, Bjørnar Hauge fra Nøtterøy, Herulf Mathisen fra Harstad, Arman Adel Pordelhlizi fra Oslo, Karoline Asperheim Vigerudst fra Stathelle og Morten Eilertsen fra Hvaler. Keith Skoglund fra Mo i Rana var ikke til stede da bildet ble tatt.

I helgen ble et 50 timers kurs for urmakere fra hele landet avsluttet.

Dette var det 3. og siste week-end-kurs på totalt 50 timer for 7 fagurmakere. Erik har tidligere for ca. 15 år siden utdannet over 100 urmakere i verdivurdering og vurderingsteknikk rundt i Norge, og dette er de 7 første som gjennomgår samme type kurs siden den gang men nå her på Erik's verksted i Sarpsborg.

Det var 7 meget entusiastiske urmakere, som var her i helgen. Vi hadde 3 dager intensiv trening på verkstedet. ( siste av 3 week-end-kurs) to elever fra urmakerskolen på Kongsberg. var her på lørdag og fikk se hvordan et urmakerverksted er. De fikk også se Sørnesuret og kirkeuret i Sarpsborg Kirke og snakke med urmakere.

De 7 urmakere har nå gjennomgått en basisopplæring og trenet på mange emner innen kvalitetslære, urets arketektur og stilhistorie og urets utvikling, stempler, kvalitetsforskjeller og de emner som påvirker en klokkes verdi. Dette blir mere og mere viktig da forsikringsselskap forlanger bedre dokumentasjon om det som blir forsikret og bedre sikkerheter og dokumentasjon ved tap av dyre ur. Her er det mange muligheter til fallgruver og forsøk på svindel og urmakeren skal kunne bistå med faglig råd og kompetanse. Forfalskninger florerer innen klokkeverden. Taksering av et brukt ur er en kunnskap som nå er mangelvare i Norge og en takst er ikke det samme som å gå i en prisliste og så skrive ned dagens nye pris.

Dette kurs er en utvidet opplæring i forhold til tidligere kurs da det har kommet mange nye elementer inn i vurdering og taksering av ur på de siste 15 årene.
  
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.