Startside
mandag 01. juni 2020
Oppdatert informasjon om Antikythera mekanisme. Skriv ut E-post
fredag 15. april 2016

Oppdatert informasjon om Antikythera mekanisme.

Er dette den mekaniske klokkens grunnlag ?

Ta dere tid til å se forelesningen Dr. Tony Freeth holdt på Stanford University, Humanity Center. Se også filmen som kommer etter foredraget. Alle urmakere bør se dette og forstå hva vi i dag lager av superkompliserte ur med astronomiske kompliserte mekanismer sett i forhold til denne over 2000 år gamle mekanisme som stadig forbløffer oss med sin kompleksitet.
Hva har vi lært på disse 2000 år?
Dr Tony Freeth fra University College London, har nylig hatt en fin forelesning om Antikythera mekanismen, en astronomisk kalender fra ca 87 f.Kr. Den ble funnet i 1900 av svampdykkere som søkte tilflukt fra en storm. Mekanismen er en av de eldste kjente tannhjulsmekanismer.


 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.