Startside arrow Nyheter arrow BIG BEN slår igjen !
søndag 05. juli 2020
BIG BEN slår igjen ! Skriv ut E-post
torsdag 29. november 2007
The Westminster-uret med ”the BIG BEN” slår timeslag igjen!
 
Mandag 1 oktober 2007 ble The Westminster Clock startet opp igjen etter en omfattende restaurering.

Den har stått i 2 mnd. Mike Mc.Cann, som er ansvarlig for vedlikehold av uret, har nå avsluttet en serie av reparasjoner på urverket som nå er satt i topp stand til 150 års jubileet i 2009. Uret ble helt stoppet 1.august 2007 og de 4 tallskiver ble renset og reparert. Urverkets echapement har vært til reparasjon på verkstedet til BHI (British Horological Institute). I året 1976 ble det en stor skade på urverket som det tok over 9 mnd. å reparere.

Det er den store bjella i tårnet som heter ”Big Ben” oppkalt etter et parlamentmedlem. Ben skrek så høyt at han fikk navnet sitt knyttet til denne store bjella. Det er 4 små bjeller rundt den store som til sammen slår det verdensberømte ”Westminster-slaget”. Uret derimot heter ”The Westminster Clock” og må ikke forveksles med Big Ben-bjella.
 
< Forrige

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.