Startside
lørdag 11. juli 2020
Ett ekstra sekund 1 juli 2014 Skriv ut E-post
tirsdag 30. juni 2015
Klokka skal stilles ett sekund 1.juli (i morgen)
Dette er et skuddsekund som legges inn for å tilpasse tiden vår med jordens rotasjon. Jorden roterer mere og mere langsomt noe som medfører at døgnet blir lengre og lengre.
Ett døgn har 86400 sekunder ut i fra en normal jordrotasjon, men nå er den 86400.002 sekunder slik at vi får ørlite mere tid pr. år.
Dette skuddsekund legges inn for å rette opp forskjellen mellom vår klokketid og faktisk tid. Norge har den mellomeuropeiske tidssonen som ligger en time bak UTC og at det i tillegg nå er sommertid.
Dette med et skudd-sekund har vært innført siden 1972 og legges normalt inn natten til 1.Juli eller natten til 1.Januar. Dette er da avhengi av jordens ustabilitet og rotasjon.
 
< Forrige   Neste >

Ansvarlig for nettsidene: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.